Wilgenpark wordt echt park

27 November 2015

Wilgenpark wordt echt park

Eeklo maakt van het Wilgenpark een echt park met heel wat groenzones. Vandaag is het - haaks op wat de naam doet vermoeden - zowat de meest grijze en onaantrekkelijke buurt van de stad. De komende twee jaar gaat er liefst een halve hectare beton uit en worden die plekken opgevuld met groen. JOERI SEYMORTIEREr komt groen rond de woonblokken (rode horizontale blokken), garages (schuine rode blok) en huizen (rode streepjes). - Repro JSA

Het Wilgenpark moet tegen eind 2017 een pak groener zijn dan vandaag. De Meetjeslandse Bouwmaatschappij is bezig met de renovatie van de twee grote sociale appartementsblokken die samen 112 gezinnen onderdak bieden. Rond die gigantische woonblokken, de garageboxen en de woningen in de buurt, komt een uitgestrekte groenzone. Eeklo investeert meer dan 300.000 euro.
 

"We willen van het Wilgenpark een écht park maken", zegt schepen van Stadsontwikkeling Bob D'haeseleer (Groen). "Een halve hectare asfalt en beton gaat er uit, en zal plaats maken voor groenzones. We willen rond de woonblokken vier sfeerzones maken. Er komt een centraal waterbekken, er zal plaats zijn voor vijvers, beekjes en wandelpaden, we maken grasheuvels waar jongeren een avontuurlijke speelzone in kunnen zien, maken hoekjes met speeltuigen, en zorgen ook voor boomheuvels. Op vraag van de buurtbewoners zal er ook een zone komen voor volkstuintjes. Wat nu grijs en saai is, moet er over twee jaar dus springlevend uitzien. Dit wordt echt een toonaangevend en beeldbepalend project voor onze stad. Samen met de komst van een nieuw zwembad, wordt het Wilgenpark voor mij hét project dat het uitzicht van Eeklo zal veranderen."

De woonblokken van het Wilgenpark staan er ondertussen meer dan veertig jaar en waren zo goed als uitgeleefd. De renovatie van de 112 appartementen wordt in vier delen opgesplitst. De eerste 28 appartementen zijn al klaar. Deze fase was al goed voor een investering van 2,45 miljoen euro van de bouwmaatschappij. "Nu is de renovatie van het tweede deel van 28 appartementen volop bezig", zegt burgemeester Koen Loete (CD&V+).
 

Opwaardering

"We zijn blij dat de bouwmaatschappij die investering doet, en het Wilgenpark zo klaar zet voor de komende jaren. Het renovatieproject van het Wilgenpark zit nu bijna in de helft. Er wordt nog in 2016 en 2017 geklopt en getimmerd, aan de derde en vierde fase. De Meetjeslandse Bouwmaatschappij investeert zo tien miljoen euro in haar gebouwen daar. Als stad willen we daar graag ons karretje aan koppelen en voor een mooie omgeving zorgen. Die groenaanleg zal in fasen gebeuren, maar moet tegen het einde van 2017 afgerond zijn. Dan zal ook de renovatie van de appartementen ongeveer klaar zal zijn."

Ook nog in 2017 opent op een boogscheut van het Wilgenpark het nieuwe fusieziekenhuis AZ Alma.

"Die hele buurt krijgt daar dus een ferme boost", zegt de burgemeester nog.

 

bron: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-eeklo/wilgenpark-wordt-echt-park-a253...