Week van de Mobiliteit 16 t.e.m. 22 september

14 September 2014

Week van de Mobiliteit 16 t.e.m. 22 september

Naar jaarlijkse gewoonte vindt in Vlaanderen de Week van de Mobiliteit plaats van 16 tot en met 22 september. Er zijn al meer dan 1.000 inschrijvingen voor de Strapdag, meer dan 60 bedrijven doen mee met Car Free Day, er is het grote Autodeelsalon en tal van kleinere salons en heel wat steden en gemeenten zetten op zondag 21 september of een andere datum een Autovrije Zondag op Tijdens de Week van de Mobiliteit kan je in heel Vlaanderen gebruik maken van een voordelige dagpas van De Lijn. De NMBS biedt in die week de Mobility Deal aan, een heel voordelig treinbiljet voor een heen-en-terugreis op dezelfde dag naar eender welk Belgisch station.STRAPDAG op vrijdag 19 september 2014

De kerndoelstelling van de STRAPDAG is het aanmoedigen van scholen, kinderen en ouders om zich op een duurzame en veilige manier naar school te verplaatsen. Duurzame mobiliteit in het woon-schoolverkeer verdient permanente aandacht.

Het Octopusplan, initiatiefnemer van de campagne, richt zich voor deze achtste editie niet alleen naar scholen maar ook naar ouders, gemeentebesturen, provincies, organisaties, bedrijven en andere betrokkenen.

De Eeklose scholen doen opnieuw mee en krijgen hun materiaal via de Commissie Verkeer en Mobiliteit.

 www.weekvandemobiliteit.be

Info: Nicole Verbruggen, mobiliteitsambtenaar, tel. 09 218 28 16, [email protected]