Twee sterke vrouwen naar de verkiezingen

09 Maart 2019

Twee sterke vrouwen naar de verkiezingen

Isaura Calsyn (24) en Femke Van Durme (18) zullen Groen Eeklo vertegenwoordigen bij de verkiezingen in mei. Zij zullen allebei op de Vlaamse lijst van Groen staan.

Kersvers Schepen van Cultuur, Jeugd en Onderwijs Isaura Calsyn is de jongste Schepen van Groen en dat is ook nationaal niet ontgaan. Zij krijgt een mooie tweede lijstduwersplaats op de Vlaamse lijst (26ste plaats) vlak boven Gentse Schepen Filip Watteeuw. “Een hele eer en erkenning voor het goede werk dat we de voorbije tijd met Eeklo hebben verzet” volgens Schepen Calsyn. 

Ook Femke Van Durme is geen onbekende. Bij de gemeenteraadsverkiezingen was zij één van de jongste kandidaten. Ondertussen is zij Politieke Wetenschappen beginnen studeren. Femke staat op de 15de plaats van de opvolgers voor de Vlaamse verkiezingen. “We hebben de voorbije weken, maanden gezien hoe een klimaatgeneratie is opgestaan. Ik wil hun stem vertegenwoordigen.” 

In tegenstelling tot eerdere berichten is Schepen Bob D’Haeseleer geen kandidaat. “Ik heb mij geëngageerd voor 6 jaar Eeklo. We hebben hoog ingezet, we hebben een mooie ploeg en een sterk bestuursakkoord. Dit realiseren is voorlopig het belangrijkst.”

Wij wensen onze twee jonge dames veel succes toe.