Snelbusactie 3 juli

22 April 2013

Snelbusactie 3 juli

Hoe zou het nog zijn met onze snelbus? Je herinnert je vast nog de verkiezingsstunt van Groen. Per fiets reden zij op het traject Gent-Eeklo toen sneller dan lijn 58. Een uitdaging om de Lijn ervan bewust te maken dat de uitbreiding van de sneldienst op diezelfde lijn tussen Gent en Eeklo echt noodzakelijk is. Mensen overtuig je enkel voor het openbaar vervoer te kiezen als het een evenwaardig alternatief is voor de auto. Toenmalig initiatiefnemer en huidig schepen van stadsvernieuwing en jeugd van Eeklo Bob D'Haeseleer:  Omdat vlot openbaar vervoer belangrijker is dan partijpolitiek en verkiezingen willen we deze actie graag uit de campagne tillen en de hand reiken naar alle democratische partijen en verenigingen in het Meetjesland om deze vraag mee te ondersteunen en samen met ons uit te rijden.

"Echt jammer dat De Lijn nooit geantwoord heeft. Ook zij moeten de grote mogelijkheden van zo'n sneldienst toch inzien?"

Deze actie zal doorgaan op 3 juli 2013. Zij die met de fiets gaan spreken om 12 u af in Gent aan het Sint-Pieters Station. Voor zij die het niet zien zitten om de fiets te nemen kunnen natuurlijk de bus nemen die om 12u30 aan de bushalte van Gent-Sint-Pieters vertrekt. Natuurlijk kunnen jullie ook steeds een andere halte onderweg nemen. Aan de aankomst op de markt van Eeklo zal een verwelkomingcomité jullie met armen open ontvangen.

Of jullie nu met de fiets, de bus of als sympathisant komen, kijken wij er alvast naar uit om jullie op 3 juli in Eeklo te kunnen verwelkomen.