SCHRIJFMARATHON AMNESTY INTERNATIONAL STAD EEKLO DOET MEE, JIJ OOK?

22 November 2015

SCHRIJFMARATHON AMNESTY INTERNATIONAL STAD EEKLO DOET MEE, JIJ OOK?

Van zaterdag 5 tot en met donderdag 31 december organiseert Amnesty International haar jaarlijkse Schrijfmarathon. Honderdduizenden Amnesty-activisten over de hele wereld schrijven dan voor mensen in nood.  Voor :

- Yves en Fred uit Congo die enkel en alleen in de gevangenis zitten omdat ze op een vreedzame manier hun mening geuit hebben over politiek en democratie.

 

Tegen :

- oneerlijke processen, foltering en de doodstraf ;

- homohaat ;

- gedwongen kindhuwelijken vb. voor de dertienjarige Maria uit Burkina Faso die door haar vader uitgehuwelijkt werd aan een zeventigjarige man.

 

1 op 4 van Amnesty's schrijfacties hebben resultaat:

- iemand komt vrij ;

- een doodstraf wordt omgezet naar een gevangenisstraf ;

- mensenrechtenschendingen worden onderzocht en vervolgd ;

- discriminerende wetten worden aangepast, enz.

 

Zelfs als er niet meteen resultaat wordt geboekt, betekenen die brieven en solidariteitsboodschappen heel veel. Ze steken een hart onder de riem van de slachtoffers, maar ook van hun familie en vrienden. Door die brieven weten ze dat ze niet vergeten worden, dat mensen aan hen denken en voor hen opkomen.

Amnesty International wil dit jaar in Vlaanderen 30.000 brieven schrijven en Stad Eeklo draagt met plezier haar steentje bij.

 

Je kan effectief een brief schrijven tussen 5 en 31 december in de bib in de Molenstraat tijdens de openingsuren.

Stad Eeklo roept iedereen op om in december in de pen te kruipen en een brief te schrijven voor Yves, Fred, Maria en de andere mensen die centraal staan tijdens deze actie. Meer info over de marathon en de individuele dossiers vind je op www.schrijfmarathon.be .

Jouw brief kan levens veranderen. Grijp dus naar die pen en doe mee!