Kom zondag naar Oostende en laat je stem horen tot in Parijs!

26 November 2015

Kom zondag naar Oostende en laat je stem horen tot in Parijs!

Zondag 6 december trekken we voor de grootste Belgische klimaatmars ooit naar Oostende. Bijna 10.000 Belgen stonden klaar om op 29 november naar Parijs te gaan. De verwoestende aanslagen staken daar een stokje voor. Daarom wijken we uit naar de zee. Groen had met meer dan 500 inschrijvingen de grootste delegatie op de Climate Express en in Oostende willen we nog talrijker aanwezig zijn.  De Klimaattop is hét moment om onze ministers wakker te schudden, want een internationaal akkoord werkt alleen als alle landen hun steentje bijdragen. Door massaal aanwezig te zijn, laten we onze krachtige stem horen voor een ambitieus en bindend klimaatakkoord.  Climate Express en de Klimaatcoalitie organiseren zondag 6 november vanaf 12u een kleurrijke mars in het teken van positieve alternatieven, een gigantische mensenketting langs de kunstlijn, en een aantal fantastische optredens die de levenslust van de klimaatbeweging in België tonen. De politie heeft toelating gegeven voor het evenement en er zullen strikte veiligheidsmaatregelen worden genomen.

Het is helaas te kort dag om op grote schaal vervoer te organiseren. We roepen dus iedereen op om op 6 december vanuit alle hoeken van het land op eigen kracht naar Oostende te komen: met de trein, de bus, de fiets, te voet en andere alternatieven.
Groen verzamelt vanaf 12u op het Zeeheldenplein in Oostende. Aan de Groen-tenten en beachvlaggen kan je jouw megafoon afhalen en je persoonlijke boodschap voor de ministers delen. Schrijf je klimaatboodschap op de megafoon, maak een foto en deel hem online via #klimaatkreet

 

PS: 

Hoe werkt dat met mijn ticket?

Omdat de mars op zondag 29 november niet kan doorgaan, zullen de treinen en bussen van Climate Express niet rijden. We annuleren dan ook alle tickets en zullen ze zoveel mogelijk terug betalen. Momenteel is het echter alle hens aan dek. De details over de terugbetaling van het ticket volgen in de loop van komende maand. Dank voor het begrip.?

Wat nu op 29 november? #WeAreMarching

We willen graag dat ook zondag 29 november, net vóór het begin van de top in Parijs, in het teken van het klimaat blijft staan. Op die dag komen mensen wereldwijd op straat voor een ambitieus en rechtvaardig klimaatakkoord: in 150 landen, op alle continenten. Ook België zal niet ontbreken.
 
Op een ludieke manier willen we daarom deze zondag van ons laten horen. Aangezien politici ons geen veiligheid kunnen garanderen op één plaats, roepen we op om zelf lokaal op 'veilige plaatsen' creatief actie te voeren. Zo'n actie kan alleen of in groep, op het strand, op straat of gewoon van thuis uit. Alle kleine en grote 'klimaatacties' op 29 november kunnen met de wereld gedeeld worden onder de hashtag #WeAreMarching.

Bijna 10.000 mensen stonden op het punt om naar Parijs te trekken... We voelen dat de klimaatbeweging ondanks de tegenslagen enkel in kracht toeneemt. Samen zijn we #niettestoppen. Jij ook niet?