Jong Groen daagt bus 58 uit!

16 September 2012

Jong Groen daagt bus 58 uit!

Wat? JongGroen Eeklo en Animo dagen De Lijn (bus 58) uit voor een duel: om het snelst van Gent (Station St-Pieters) naar Eeklo (de markt). De jongeren doen het met de fiets.Waarom?

Groen wil een snelbus van Eeklo naar Gent langs de N9; zoals er ook één naar Brugge rijdt
Wie? JongGroen Eeklo en Animo en iedereen die het eens is en zich aan de uitdaging wil wagen
Wanneer? Vertrek: zat 22 september,13.30 uur; Aankomst: 14u30 We verzamelen voor vertrek aan de fontein voor Gent Sint-Pieters.

 

Stel: je woont in Eeklo en je wil op zaterdag gaan winkelen in Gent. Je mag/kan/wil niet met de auto rijden en kiest het openbaar vervoer. Dan zijn er twee opties: ofwel neem je de trein, maar die rijdt in het weekend slechts om de twee uur, ofwel neem je de bus. Je besluit om de bus, lijn 58, te nemen. De bus slingert zich (zoals de trein) een weg naar Gent, langs Waarschoot, Sleidinge, Evergem en Wondelgem. Bovendien vermijdt de bus bijna steeds de kortste weg, langs de N9. Het resultaat is dat je meer dan een uur onderweg bent (van de markt van Eeklo tot aan het Sint-Pietersstation in Gent) voor een traject van ongeveer 20 kilometer. De bus van Eeklo naar Gent rijdt dus met een gemiddelde snelheid van 20 km per uur. Dit is even snel als met de fiets, denk je dan? Dat denken wij ook! Daarom komen de Eeklose jong groenen en animo met een gezond alternatief op de proppen waarop je nooit moet wachten: de fiets!

De jongeren van Groen en sp.a Eeklo dagen met hun fiets De Lijn, en met name Bus 58, uit voor een duel. Op zaterdag 22 september rijden de jonge enthousiastelingen van Gent Sint-Pieters naar de markt van Eeklo. Wie komt als eerste aan in Eeklo: een groep fietsers, of Bus 58? Inzet: bij winst van bus 58 dan kuisen de JongGroen en Animo alle Eeklose bushokjes, maar als wij, Jonge Groenen eerst aankomen op de markt dan willen wij een snelbus die enkel langs de N9 rijdt . Een eis waar zowel Groen als sp.a al jaren voor pleit. Alle sympathiserende sportievelingen zijn welkom! We verzamelen om 13.30 uur aan de fontein voor het station en vertrekken, samen met bus 58, om 13.45 uur stipt. De aankomst aan de markt wordt voorzien om 14.50 uur ... voor de bus althans! De groene fietsers proberen deze tijd te evenaren, zo niet te kloppen!

neem deel op: https://www.facebook.com/events/280625065376940/?context=create

 Ons volledig programma over mobiliteit vind je terug op: http://www.groeneeklo.be/mobiliteit