Helden van hier: Wijkcentrum De Kring

03 Mei 2020

Helden van hier: Wijkcentrum De Kring

Groen heeft twee vertegenwoordigers in de Raad Van Bestuur van Wijkcentrum De Kring: Isaura Calsyn en Janick Smessaert. We zijn trots dat het stadsbestuur blijft vertrouwen in het wijkcentrum. In Corona tijden bewijzen de mensen van Wijkcentrum De Kring alweer waarom zij zo noodzakelijk werk leveren!

Het wijkcentrum blijft doorheen deze crisis open in de voormiddag van 9u tot 12u.  Je kan er terecht om gebruik te maken van de douche/toilet; je kleren te wassen/drogen;  een hulpvraag te stellen;  gebruik te maken van computer/telefoon;  een vuilzak per stuk te kopen; een noodhulp voedselpakket op te halen. Er gelden strikte hygiëne- en omgangsregels.

De sociale kruidenier is overgeschakeld op thuisleveringen. Via een bestelformulier kunnen de gezinnen aangeven welke boodschappen ze thuis geleverd willen krijgen. Wekelijks leveren de medewerkers van het wijkcentrum de bestelde pakketten dan aan huis bij een 90-tal gezinnen. De voedselpakketten konden uitgebreid worden met extra middelen vanuit het OCMW en talrijke giften van verenigingen, bedrijven en particulieren. We zien in deze tijden een lichte toename van het aantal gebruikers.

Het wijkcentrum en de Eeklose basisscholen werken, met financiële ondersteuning van de Stad Eeklo, al verschillende jaren samen in het Brugfigurenproject. Brugfiguur Kirsten probeert die gezinnen die (dreigen) achterop geraken te ondersteunen in het realiseren van hun sociale grondrechten.  Een 70-tal gezinnen kan ook in Coronatijd  op die ondersteuning blijven rekenen. Er werden 120 knutselpakketten samengesteld voor kwetsbare gezinnen en er werden ook 40 laptops voorzien aan de Eeklose basisscholen. De nood aan laptops blijft hoog, en samen met de Kring blijven we naar oplossingen zoeken. Ondertussen zijn op initiatief van de Economische Raad ook verschillende bedrijven aangeschreven om mee te doen aan een inzamelactie.

Daarnaast lanceerde de Kring tal van kleine initiatieven om het mentaal welzijn van mensen in armoede in deze tijd te ondersteunen. Stoepbabbels, #nieuwsvanuitmijnkot filmpjes, een laagdrempelig wandelprogramma met Boezjeeren, videogesprekken rond koken met taal enzovoort. We geven de medewerkers van Wijkcentrum de Kring een dikke pluim voor hun engagement en creativiteit in deze moeilijke periode!

Heb je nood aan een babbel, dan kan hen steeds bellen op 09 378 61 69
Heb je ook nood aan voedselondersteuning?  Neem contact op met het Sociaal Huis 09 218 17 00.
Heb je nood aan iemand die voor jou boodschappen doet?  Geef dit door via telefoonnummer 09 218 17 00.