Groen met 27 herbakkers naar de kiezer

03 December 2017

Groen met 27 herbakkers naar de kiezer

In het wijkcentrum De Kring verzamelden op zondag 3 december meer dan 50 leden en sympathisanten van Groen voor de voorstelling van het lijsttrekkersduo Bob D’Haeseleer en Janick Smessaert voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 .

Het werd een wel heel bijzondere persconferentie: voor de catering werden gezeefdrukte pannenkoeken voorzien en mokken die van kleur veranderen door warme chocomelk of glühwein. Daarnaast liepen er een aantal mensen rond in groene ‘morphsuits’: zij symboliseren de andere 25, nog niet-bekende, kandidaten.

Na de voorstelling van Schepen Bob D’Haeseleer, klinkt het ook onmiddellijk dat hij niet de enige lijsttrekker is. “We willen als een warme ploeg positief samenwerken aan een gezonde, gezellige en gedurfde stad. Het staat symbool voor hoe wij met creativiteit en bestuurskracht naar politiek kijken.” Groen voorzitter en OCMW- en gemeenteraadslid Janick Smessaert zal Bob D’Haeseleer bovenaan de lijst vergezellen. Het duo zal samen campagne voeren, op affiches staan en naar debatten trekken. “Als twee handen op een goedgevulde herbakkersbuik”, lacht Janick.

Het vertrouwen is groot binnen de partij die haar ledenaantal dit jaar zag verdubbelen. Bob D’Haeseleer blijft er echter bescheiden bij “We hebben in de voorbije jaren een mooi palmares gerealiseerd maar ik ben vooral trots, dankbaar en nederig zoveel enthousiasme rond onze partij te zien. En dat is niet enkel de verdienste van één schepen maar van een volledige ploeg, aangevoerd door een fantastische voorzitter”. Voorzitter Janick: “Groen luistert en betrekt mensen. Zo hebben onze leden de lijsttrekker mogen kiezen, beslissen zij erover of we in de meerderheid stappen en  over een eventuele schepen of burgemeesterschap. Mensen betrekken zit in ons DNA. Eigenlijk willen we niet enkel beleid voeren, ook hoe er aan politiek gedaan wordt moet veranderen.” Over een burgemeesterschap wil geen van de twee zich uitspreken: “Verkiezingen zouden niet over Hilde of Koen mogen gaan, maar over inhoud en manier van aan politiek doen. “

http://www.avs.be/avsnews/groen-eeklo-met-duo-naar-de-kiezer