Gratis zonnecoach voor KMO's

24 Januari 2019

Gratis zonnecoach voor KMO's

Voor kleine of middelgrote ondernemingen (KMO’s) weegt de energiefactuur steeds zwaarder door. De wil om de energiekost te verminderen, zelf groene stroom te produceren en maatschappelijk verantwoord te ondernemen, is er. De kennis, tijd en soms ook de middelen niet altijd. Daarom gaat Eeklo als pilootstad in Vlaanderen aan de slag met het studiebureau Zero Emission Solutions (ZES) aan om KMO’s gratis bij te staan bij het realiseren van een zonne-energieproject.  

ZES zal :

  • Alle vragen met betrekking tot zonne-energie beantwoorden.
  • Een prescan maken voor bedrijven om te bekijken hoeveel zonnepanelen men best plaatst en wat daarvan de terugverdientijd is.
  • De reeds door bedrijven opgevraagde offertes van installateurs kritisch doorlichten.

Bedrijven kunnen dan later zelf beslissen of ze de investering uiteindelijk maken.

Ook bedrijven die zich volledig willen ontzorgen kunnen zich na dit infomoment kandidaat stellen om in te stappen in een groepsproject van de stad waarbij we via een derde betalersysteem daken in een groepsconcessie zouden steken.

INFOMOMENT

Daarom nodigt het stadsbestuur van Eeklo de KMO’s graag uit op de infosessie op woensdag 30 januari 2019 in de halfronde zaal van het stadskantoor (Industrielaan 2) en dit van 12u tot 13u.

Inschrijven kan door te mailen naar [email protected] en dit tot en met 29 januari.