Evenementenhal alleen niet genoeg voor fuiven

22 Oktober 2011

Evenementenhal alleen niet genoeg voor fuiven

Evenementenhal alleen niet genoeg voor fuiven «De jeugd van Eeklo moet nog steeds over de grenzen in het ganse Meetjesland gaan zoeken om de juiste fuifruimte te vinden!» Dat zegt raadslid Koenraad Waterschoot van Groen! Eeklo. Hij wil dat de jeugddienst en jeugdraad een plan ontwikkelen om voor meer fuifruimte te zorgen. De nieuwe evenementenhal aan de sporthal is voor hem niet voldoende. Schepen Dirk Van de Velde weerlegt de kritiek.

«De nieuwe evenementenhal is duidelijk niet voldoende», zegt Waterschoot. «Eeklo is een stad waar elke dag 9.000 leerlingen school lopen. Wij zijn dus een echte jeugdstad. Fuiven organiseren moet hier mogelijk zijn. Wij vragen dan ook de opmaak van een plan voor meer fuifmogelijkheden.»

Schepen Dirk Van De Velde (CD&V) gaat niet akkoord. «We hebben met de aanbouw van de nieuwe evenementenhal al een grote stap gezet», vindt Van De Velde. «De toegankelijkheid is daar maximaal, de evenementenhal ligt centraal, er is een groot parkeerterrein en er is voldoende sanitair. Het heeft volgens ons geen enkele zin om nu open ruimte te gaan aansnijden voor extra fuifaccomodatie. Integendeel, het is beter de bestaande evenementenhal polyvalent te blijven gebruiken.» (JSA)

Bericht uit Het Laatste Nieuws, dd. 10.08.2006 (p15), auteur: JOERI SEYMORTIER