Cambio autodelen

14 September 2014

Cambio autodelen

Cambio autodelen van start in Eeklo? Ook iets voor jou? De stad is in gesprek met om te zien of het haalbaar is cambio op te starten in Eeklo. Cambio autodelen is een eenvoudige formule waarbij op vaste standplaatsen in de stad auto's ter beschikking staan. Tegen een vergoeding kun je die reserveren en vrij gebruiken. Ideaal geschikt voor mensen die niet zo vaak de wagen nodig hebben. Interesse om in zo'n autodeelsysteem te stappen?  Laat ons dat dan weten.

cambio autodelen

 

Cambio autodelen: dé oplossing voor wie weinig rijdt

Je kan de auto lenen om boodschappen te doen, om gerief te verhuizen of voor een daguitstap met je partner of gezin. Of voor een dienstverplaatsing ... Op het einde van de rit zet je de auto terug op de standplaats, zodat de volgende gebruiker ermee weg kan. Met cambio heb je dus een auto wanneer je er een wil, maar ook enkel dan. Bovendien verlost cambio je van alle kopzorgen die een eigen auto met zich meebrengt: onderhoud, herstellingen, autokeuring ? cambio neemt alles voor haar rekening.

 

Bij cambio betaal je enkel als je de wagen gebruikt, er zijn (op het bescheiden maandelijks abonnement na) geen vaste kosten.  Benieuwd hoeveel geld je uitspaart door over te schakelen op cambio autodelen? Neem een kijkje op de kilometerteller van je auto. Komen er per jaar minder dan 10.000 km op de teller bij en gebruik je de auto niet dagelijks voor bv. woon-werkverkeer? Dan ben je met cambio goedkoper uit. Hoe minder kilometers op de teller, hoe groter de winst.  Zo kan wie slechts 7.000 km per jaar aflegt met de auto ongeveer € 1.100 op jaarbasis uitsparen. Voor wie heel weinig rijdt (bv 3.500 km per jaar), stijgt dit voordeel tot maar liefst € 2.100 per jaar!  Dit geldt natuurlijk ook voor de eventuele 2e of 3e wagen in het gezin. Surf naar www.cambio.be en maak de vergelijking tussen wat je eigen wagen kost en wat de kost zou zijn bij cambio.

 

Simpel als 1 2 3

In 3 eenvoudige stappen krijg je toegang tot het autodeelsysteem :

-     inschrijven via de website of per post. Zodra je ingeschreven bent, ontvang je een cambio-kaart met pincode;

-     reserveer telefonisch, via de cambioApp of via het internet, 24/24. Je kan een auto reserveren voor één uur, enkele uren of voor meerdere dagen. Dat kan lang op voorhand, maar ook enkele minuten voor het vertrek;

-     rijden: je haalt de auto af aan zijn standplaats en opent hem met je persoonlijke kaart. Dankzij de tankkaart tank je op kosten van cambio en op het einde van de rit breng je de auto gewoon terug naar zijn standplaats. Klaar voor de volgende gebruiker. Je hebt er verder dus geen omkijken naar.

 

Bij de keuze van haar auto's houdt cambio rekening met de ecoscore van de wagens. En elke cambio-wagen vervangt 8 tot 12 private wagens. De milieuvriendelijke auto's van cambio verkleinen dus meteen ook jouw ecologische 'bandafdruk'.

 

Cambio in Eeklo?

Daartoe hadden we graag de stem van de burger gehoord. Heb je interesse om in zo'n autodeelsysteem te stappen?  Laat ons dat dan weten via het vragenformulier in het Eikenblad of via www.eeklo.be/cambio.