Akabe Eeklo laureaat van de eerste ‘Groene Pluim’ !

04 Juni 2015

Akabe Eeklo laureaat van de eerste ‘Groene Pluim’ !

Op zondag 31 mei vond tijdens de sympathisantendag de uitreiking plaats van de 'Groene Pluim', een erkenning voor personen, verenigingen of initiatieven die mee vorm geven aan een duurzamere,ecologische en solidaire samenleving in onze stad. Uit de talrijke nominaties die de voorbije weken werden ingediend werd een shortlist  met een 3-tal kandidaten gefilterd die zich op  de sympathisantendag uitgebreid aan het aanwezige publiek mochten voorstellen.   is een VZW. die oa. tot doel heeft mensen die moeilijk hun weg vinden naar de reguliere arbeidsmarkt te coachen, te stimuleren en in te zetten in het onderhoud van de landschapszorg, waterbeheer, volkstuintjes en zo veel meer ? . Werk maken van de natuur is dan ook hun motto. ' Pro Natura'

' Voedselteam Eeklo' maakt deel uit van de VZW Voedselteams, een netwerk van lokale voedselteams en duurzame producenten. Via dit netwerk organiseren zij de directe verhandeling van  duurzame streek-en seizoensgebonden voedingsproducten. Centrale thema's hierin zijn de korte voedselketen, voedselsoevereiniteit en het ijveren voor een stadsregionaal voedselbeleid. 

'Akabe '  is een onderdeel van de Baden Powell  scoutsgroep in Eeklo , en is nagenoeg de enige jeugdbeweging met een aanbod voor kinderen & jongeren van 6 tot  18 jaar met een handicap . Akabe staat voor 'Anders Kan Best' en dat het inderdaad best anders kan bewijzen deze enthousiaste jongelingen door dit schitterend initiatief.

De aanwezigen op de sympathisantendag konden hun voorkeurstem uitbrengen en het was uiteindelijk 'Akabe' die de eerste groene pluim uit handen  van Ingeborg Biliet, de kersverse voorzitster van Groen Eeklo, mocht ontvangen. Naast een houten plaket met gegraveerde pluim, werd hen een waardebon van de Wereldwinkel en een Eeklose Toekomstboom twv 125 euro geschonken.  De jongens & meisjes van Akabe kunnen binnenkort op een door hen gekozen plek, een zomereik, linde of vogelkers met gepersonaliseerd naamplaatje aanplanten. Een mooie ecologische prijs die ook over ettelijke jaren nog steeds het bewijs zal leveren van het nut en de waardering  voor hun prachtige werking .