70 TOEKOMSTBOMEN WORDEN AANGEPLANT

27 November 2015

70 TOEKOMSTBOMEN WORDEN AANGEPLANT

het kaderjaar

In van 775 Eeklo worden eind dit jaar 70 toekomstbomen aangeplant. Voor dit feestjaar kon iedereen doorheen de stad een boom adopteren. Voor een bescheiden bedrag kon je een boom schenken voor een geboorte, verjaardag, communie,? of misschien met je vereniging of bedrijf een boom met gepersonaliseerd naambordje in de stad neerpoten. Zo werd dit jaar geprobeerd om met zijn allen 775 jaar bomen te planten.

Tijdens de krokusvakantie werd de eerste boom ? gesponsord door de jeugdraad ? aangeplant in de Kerkstraat ter hoogte van de spoorweg! De andere bomen worden nu aangeplant. Het gaat om enkelstammige en meerstammige vogelkers, zomereik, linde en beuk. Vandaag worden aan het stadskantoor 2 zomereiken geplant: een 9-jarig exemplaar door het college van burgemeester en schepenen en een 6-jarig exemplaar door het stadspersoneel.

 

In totaal werden 70 bomen aangekocht, goed voor in totaal 464 jaarringen. De gewenste 775 zijn dus niet gehaald.

De aankoop van de bomen gebeurde vanuit diverse hoeken:

  • bedrijven: Ontex, Biscuiterie Willems, Huysman Bouw,  tuincentrum Hermie
  • verenigingen: Landelijke Gilde, Yoga Halasana vzw, Mega Zwemteam, Femma centrum,  Gezinsbond Eeklo, De Grijze Geuzen, Actieve duikschool,  Markant Eeklo,  Optie (PTI), VVV Eeklo, dameskoor Oxalis
  • politieke partijen Groen, SP.a en CD&V
  • college van burgemeester & schepenen
  • personeel stad Eeklo
  • adviesraden: jeugdraad, seniorenraad en milieuraad
  • organisaties: Natuurpunt Eeklo, Wijkcentrum De Kring, psychiatrie, Wereldwinkel Eeklo, CAW,  Kringwinkel Meetjesland, Natuurpunt & Partners Meetjesland, Pro Natura, ABVV, Bond Moyson Oost-Vlaanderen, Voedselteam vzw en de directie van de Sint-Jozefschool
  • een 15-tal particuliere families.

 

Tussen 24 november en 5 december worden de bomen aangeplant, voornamelijk door de stedelijke groendienst. De bomen die er bijkomen bevinden zich op volgende locaties: stedelijke begraafplaats, Blakstraat, de Blokhutten, Blommekenspad, Heldenpark, Hospitaalstraat, Kerkstraat, Kop van de vaart, Kriekerij, Lekestraat, Louis Van Doornestraat, Margrietendreef, Melkerij, Moeie, Oostveldstraat, Oude Gentweg , Parking Beukenhof, Parking CM, Pastoor Bontestraat, Psychiatrie, PTI, regio nieuw zwembad, Schaperijstraat, Schietspoelstraat, Snuifmolenstraat, Verzusteringspad, Vrombautsput, Waaistraat en wijk Sint-Jozef.

 

Op het einde van de plantperiode worden alle verenigingen/families/bedrijven die een boom kochten, uitgenodigd op een gezamenlijk slotmoment. Dit wordt georganiseerd aan en door het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Jan.

 

Meer info:

Schepen Bob D'Haeseleer, [email protected], tel. 0486 44 44 90

Silke Dhaens, [email protected], tel. 09 218 28 49