Petitie: Red De Plek

Project De Plek is een samenwerking die jongeren helpt in verschillende aspecten van hun leven.
Ze geven jongeren kansen in hun vrije tijd, helpen ze met het vinden van werk of een opleiding, en bieden ondersteuning bij zaken als mentaal welzijn en verslaving.

Een prachtig initiatief waar ontmoeting, talentonwikkeling en een positieve aanpak centraal staan. En de resultaten liegen er niet om.
Het succes van het Project uit zich in het ondersteunen van maar liefst 360 jongeren, waarvan twee op de drie afkomstig uit Eeklo, Sint-Laureins en Kaprijke. De Plek is echt een onmisbare schakel en ondertussen een vaste waarde in de begeleiding voor jongeren in kwetsbare situaties in onze streek.

De toekomst van Project De Plek in Eeklo is onzeker. De Europese subsidies stoppen na 2023 en er werden nog geen nieuwe middelen gevonden. Groen hekelt het gebrek aan ambitie van het stadsbestuur in dit dossier.

"De Plek hielp me om terug controle over mijn leven te krijgen."

 

Groen Eeklo vraagt drie concrete zaken van het stadsbestuur

We vragen het stadsbestuur om het middelentekort tijdelijk te overbruggen 

We vragen dat het stadsbestuur actief naar nieuwe middelen zoekt bij overheden of fondsen.

Tot slot vragen we een duurzaam engagement van de stad zodat het project kan blijven rekenen op steun

Voor meer informatie: Bekijk hier ons persbericht


Dit project heeft de afgelopen jaren enorm veel mooie resultaten geboekt, en veel jongeren op het rechte pad geholpen. Groen Eeklo wil die kansen blijven geven aan deze jongeren. Teken daarom onze petitie.

"De plek was voor mij als een tweede thuis. Ik had er alles wat ik nodig had. Ik kon er gewoon chillen maar ook gesprekken met de begeleiders aangaan en je gedachten verzetten. Ik beleefde er ongelofelijke momenten met de begeleiders maar ook met andere jongeren, het gaat spijtig zijn als de plek weg zou gaan. Het is echt een vertrouwensplaats waar ik mezelf kon zijn."

Al 487 ondertekenaars! Op naar 700
69%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.