Ons programma 2019-2024

Als Jacques Brel een avontuurtje wilde kwam hij naar Eeklo. Entre les tours de Bruges et Gand, bezong hij een Marieke uit de Boelare. Alles verandert en sindsdien is er veel gebeurd. Algemeen leeft het idee dat de tijd Eeklo is voorbijgelopen, dat er steeds net iets meer minnetjes dan plusjes zijn bijgekomen en Eeklo langzaam achteruit boert.

Gelukkig is dat geen fysica. Trends uit het verleden, staan niet vast voor de toekomst. Maar angst voor verdere achteruitgang verlamt en doet teruggrijpen naar oude oplossingen uit andere tijden. Voor Groen blijft het glas halfvol. Eeklo is een enorm boeiende stad met grote uitdagingen, maar tegelijk ook met een enorm potentieel. Zeker wanneer alles steeds sneller en intensiever verandert ziet Groen de toekomst van Eeklo meer dan ooit maakbaar. Met de nodige portie nederigheid, maar wel zelfbewust en creatief willen wij Eeklo op een pad naar meer duurzaamheid en veerkracht zetten. Maar dit is durven denken op langere termijn, kiezen voor algemene winst, en toch tegelijk de nodige openheid en flexibiliteit inbouwen voor onverwachte schokken zowel economisch als klimatologisch. Samenleven in diversiteit verrijkt.

Daarom trekt Groen Eeklo vol overtuiging naar de kiezer met een eerlijker, gezonder en menselijker verhaal waarin het Eeklo meer groen, minder auto’s en meer kansen wil bieden.

ONS PROGRAMMA