26 April 2018

18.30u -
22.00u

Infomarkt Warmtenet

Cultureelcentrum De Herbakker , Pastoor de Nevestraat 10, 9900 Eeklo

Ik doe mee!

Warmtecongres 

De transitie naar duurzame warmte in Vlaanderen is complex maar broodnodig. Fossiele brandstoffen als stookolie en aardgas moeten zo snel mogelijk vervangen worden door duurzame bronnen. Een warmtepomp is een goed voorbeeld van zo’n duurzame bron. Warmtenetten zijn onmisbare bouwstenen in dit verhaal, bovendien zijn zij een opportuniteit voor een collectieve verduurzaming van onze warmtebehoefte op basis van restwarmte en omgevingsenergie. Maar warmtenetten komen er alleen als alle actoren op het terrein sterk samenwerken: overheden, burgers, bedrijven, scholen, bouwpromotoren, studiebureaus, architecten,…

Daarom organiseert Warmtenetwerk Vlaanderen jaarlijks een warmtecongres voor experten. De stad Eeklo, de Provincie Oost-Vlaanderen, het Energielandschap Oost-Vlaanderen, het Interreg-Project COBEN, Veolia en Ecopower en de afvalintercommunales IVM en ISVAG geven dit jaar inhoudelijk mee invulling aan het programma van het warmtecongres. Dat vindt plaats op dinsdag 24 april. Het warmtecongres is niet publiek toegankelijk.

Dat het congres in Eeklo plaatsvindt is geen toeval. De stad Eeklo verrichtte afgelopen jaren pionierswerk om de aanleg van een warmtenet op openbaar domein onder bepaalde voorwaarden juridisch mogelijk te maken. De concessieovereenkomst voor het aanleggen van een warmtenet in Eeklo is onlangs toegewezen aan het consortium Veolia-Ecopower. Die zijn ondertussen gestart met de opmaak van een detailstudie voor de aanleg van het warmtenet.

Infomarkt Warmtenet

Aansluitend aan het warmtecongres organiseert de stad Eeklo samen met het consortium Veolia-Ecopower (en met medewerking van de provincie Oost-Vlaanderen) een infomarkt over het warmtenet van Eeklo.

Burgers die meer willen weten over het warmtenet in Eeklo in het algemeen of de mogelijkheden willen te weten komen om aan te sluiten of om te participeren, kunnen vanaf 18.30 uur terecht in het cultuurcentrum De Herbakker. Op de infomarkt zullen verschillende informatiestanden opgesteld staan waar de mogelijkheden van een warmtenet van naaldje tot draadje worden toegelicht. Ook de link van het warmtenet met het burgemeestersconvenant en de klimaatactieplannen van de stad Eeklo zal er duidelijk worden. Om 19 uur en 20 uur zal een algemene toelichting gegeven worden over het warmtenet Eeklo voor de aanwezigen. De infomarkt blijft geopend tot 21 uur.

Meer informatie:

www.eeklo.be/warmtenet

[email protected] of 09 218 28 36

 

Omgevingsambtenaar Ben Caussyn

(09 218 28 36 – [email protected])

 

Communicatie- en informatiecoördinator  Veerle Vernaeve
(0498 91 38 27 – [email protected])

Burgemeester Koen Loete
(tel. 09 218 28 55 - [email protected])

Schepen van stadsvernieuwing en duurzaamheid Bob D’Haeseleer
(0486 44 44 90 -  [email protected])

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.